Inghetata

Cornet

combina gustul
inghetatei cu placerea crocanta a vafei

Cupa

te asteptam sa savurezi relaxat o inghetata proaspata si naturala

Caserola

inghetata delicioasa la pachet pentru acasa :)

Noi producem inghetata artizanala “handmade” de cea mai buna calitate in laboratorul nostru, respectand cu strictete toate etapele procesului tehnologic ce includ procesarea la cald al mixului, maturarea si inghetarea rapida.

Pasteurizarea este etapa cu rol esential in obtinerea si omogenizarea mixului, prin incalzirea acestuia la 85 de grade, distrugand astfel si orice forma de contaminare cu organisme. Mixul necesita o perioada de pana la 72 de ore de maturare la temperatura constanta de 4 grade C, timp in care are loc hidratarea proteinelor din lapte, ce asigura reducerea dimensiunii cristalelor de gheata, conferind o textura mult mai fina a produsului final. Prin inghetarea rapida, mixul inglobeaza aer, un ingredient important, pentru o structura compacta si densa.

Cu ingrediente proaspete si atent selectionate, inghetata artizanala difera de cea comerciala prin procesul de productie mai complex, de lunga durata, ceea ce presupune si costuri substantiale mai ridicate.
Cei care nu sunt familiarizati cu termenul de “artizanal”si vor gusta pentru prima oara o inghetata de la Don Nico Gelato, vor simti diferenta fata de inghetata obisnuita, “artizanala” avand si calitati nutritionale superioare.

Cea mai importanta diferenta si cea care constituie si cel mai mare avantaj, e faptul ca inghetata artizanala este un produs fresh, preparata in cantitati mici, aproape zilnic, ceea ce permite folosirea de ingrediente proaspete, naturale, fara adaosuri de coloranti si conservanti artificiali care sa-i lungeasca perioada de valabilitate.

Aceasta este si dorinta noastra cea mai mare - de a oferi clientilor nostri, tot timpul, cele mai proaspete si mai bune produse.

Stiai ca ...
Inghetata Artizanala:

Are un continut cu cel putin 10% mai mic de grasimi de origine animala;

Inglobeaza un procent de pana la 20-30 % aer, comparativ cu pana la 100% in cazul inghetatei industriale, ceea ce inseamna o structura mult mai densa, mai cremoasa si un gust mult mai intens;

Nivelul putin mai ridicat de zahar, perfect balansat cu restul ingredientelor, ce actioneaza ca un agent anticongelare, duce la prevenirea formarii cristalelor de gheata si permite servirea la o temperatura mai ridicata, inlaturant efectul de rece resimtit in cerul gurii.